Edukacije za jačanje kapaciteta pružatelja usluga – Vinkovci i Đakovo

HURID je organizirao edukacije za jačanje kapaciteta pružatelja usluga u Vinkovcima, 24. travnja 2017. te u Đakovu, 25. travnja 2017. Edukacije su održane u okviru dva programa: 1. „Dobar start za sve: stručna potpora ugroženom djetetu rane dobi i njegovom okruženju“, koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, i 2. „Odrastimo zajedno – podrška uključivanju djece s razvojnim teškoćama u redovne vrtiće“, koji financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja za partnere programa: Centar za rehabilitaciju „Mala Terezija“ iz Vinkovaca, Udrugu za pomoć osobama s teškoćama u razvoju „Neven“ i Dječji vrtić Đakovo iz Đakova te zainteresiranu javnost. Edukaciju u Vinkovcima su održale Ana-Marija Bohaček, prof. rehabilitator i Anamaria Tomić, mag. logoped, a u Đakovu im se pridružila i doc. dr. sc. Sanja Šimleša, prof. psiholog. Predavačice su govorile o iskustvima tzv. tranzicije, odnosno podršci pri uključivanju djece s teškoćama u razvoju u redovne vrtiće, razvojnim profilima te vizualnoj podršci, rutinama i ritualima i njihovoj važnosti u poticanju djece s teškoćama.
Na edukaciji u Vinkovcima je sudjelovalo 13 stručnjaka, a u Đakovu 23 stručnjaka različitih profila (odgojitelji, rehabilitatori/defektolozi, logopedi, radni terapeuti, pedagozi, psiholozi, kineziterapeuti, socijalni radnici, pedijatar, kineziterapeut, fizijatar, fizioterapeut, medicinski tehničar i informatičar). Sudionicima su se svidjela predavanja zbog popraćenosti primjerima iz prakse te videomaterijalima, a otvorene su i rasprave na mnoge aktualne teme vezane uz predavanja.
Svi sudionici se slažu da je edukacija ispunila njihova očekivanja, da su stekli nova znanja i vještine te da bi je preporučili svojim kolegama/-icama, ali su i izrazili potrebu za nastavkom ovakve suradnje i edukacijama stručnjaka.
Hvala Vinkovcima i Đakovu na gostoprimstvu te svim sudionicima na sudjelovanju! 🙂

Centar za rehabilitaciju “Mala Terezija” Vinkovci

IMG_4949
IMG_4954

Hotel Đakovo, Đakovo

IMAG5068
IMAG5071
IMAG5060