HURID-ove aktivnosti u Grazu

Početkom studenoga 2016. godine u austrijskom Grazu održan je sastanak partnera na europskom projektu Let’s try ICT (Isprobajmo informacijsko-komunikacijsku tehnologiju). Cilj je projekta povećati svijest populacije o prednostima uporabe ICT tehnologije u procesu ranog učenja, kao i iznjedriti alate koji će omogućiti lakši pristup provjerenim edukativnim aplikacijama te razmjenu sadržaja o poticajnim alatima informacijsko-komunikacijske tehnologije.
Kako je HURID aktivan član projekta, njegove predstavnice prof. emerita dr. sc. Marta Ljubešić i Monika Rosandić, mag. logopedije, sudjelovale su na sastanku izvješćima o doprinosima HURID-a u obliku dosadašnjih provedenih aktivnosti te prijedlozima za funkcionalno provođenje budućih aktivnosti. Jednoj od tematskih cjelina dvodnevnih sastanaka prisustvovale su i mlade osobe s teškoćama u razvoju koje se u partnerskoj ustanovi ATEMPO dodatno educiraju o informacijsko-komunikacijskoj tehnologiji s ciljem osnaživanja kompetencija potrebnih za zaposlenje. Neki od njih predstavili su nam edukativne aplikacije za rano učenje djece s teškoćama u razvoju. Atmosferu sa sastanaka projektnih partnera najbolje će dočarati fotografije koje slijede.
Među glavnim ostvarenim ishodima prve godine provedbe projekta izdvajamo opisivanje funkcionalnosti te edukativnih aplikacija osmišljenima na hrvatskom govornom području (ICT-AAC aplikacije). Ti su sadržaji objavljeni na stranici projekta http://www.letstry-ict.eu/ na platformi SEN App Advisor  (http://www.letstry-ict.eu/index.php?menupos=4), zajedno s listom aplikacija koje su objavili projektni partneri iz drugih država (Austrija, Belgija, Francuska, Njemačka, Portugal, Turska).
Od projektnih aktivnosti koje slijede u narednom periodu izdvojili bismo provedbu radionice o uporabi edukativnih aplikacija u radu s djecom predškolske dobi. Dvodnevna radionica za odgojitelje održat će se u suradnji s DV „Jabuka“ 16. i 17. studenoga. Ostale nadolazeće aktivnosti možete pratiti na HURID-ovoj mrežnoj stranici.
img_0019img_0031 img_0034 Foto1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
img_0048
foto2