HURID potpisao ugovor za provedbu projekta Doprinos boljitku rane intervencije putem društveno korisnog učenja u Gradu Zagrebu i Brodsko-posavskoj županiji – DOBRO (Europski socijalni fond)

19. ožujka 2018. je HURID sudjelovao na svečanosti dodjele ugovora za projekte iz Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja. Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske je posredničko tijelo razine 1, a Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva posredničko tijelo razine 2.
Između 189 prijavljenih projektnih prijedloga su odabrana 24, među kojima je i HURID-ov projekt Doprinos boljitku rane intervencije putem društveno korisnog učenja u Gradu Zagrebu i Brodsko-posavskoj županiji – DOBRO.
Projekt DOBRO će uvođenjem društveno korisnog učenja pridonijeti javnoj dostupnosti podataka o pružateljima usluga rane intervencije, osnažiti organizacije civilnog društva i kvalitetu obrazovanja za intersektorsko područje rane intervencije te pridonijeti trajnom partnerstvu dva fakulteta (Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu te Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku) i organizacija civilnog društva. Na projektu će biti zaposlene dvije nove osobe.