Kreirano srcem


Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica organizatori su događaja „Kreirano srcem“ – modne revije humanitarnog karaktera s ciljem predstavljanja novih službenih turističkih uniformi Hrvatske turističke zajednice, a sav prihod bit će uplaćen udrugama „Dar“ iz Osijeka za djecu s autizmom i „Hrvatskoj udruzi za ranu intervenciju u djetinjstvu – HURID“ iz Zagreba.
Humanitarni modni događaj „Kreirano srcem“ održat će se u subotu, 3. studenog 2018. u zagrebačkom muzeju Mimara.
Na reviji će biti predstavljene nove službene uniforme Hrvatske turističke zajednice koje potpisuje modni dvojac ELFS, a nosit će ih dvadeset i dvije dame iz različitih područja hrvatskoj javnog života, zaslužne građanke i ambasadorice projekta „Kreirano srcem“: potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova mr. sc. Marija Pejčinović Burić, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld,  odvjetnica Jadranka Sloković, predsjednica Udruge Krug i članica Uprave tvrtke IND-EKO d.o.o. Sofija Šmitran, članica Uprave Specijalne bolnice Sv. Katarina Jadranka Primorac, članica Uprave Hrvatske elektroprivrede Vlatka Kamenić Jagodić, članica Uprave Hanza Media Ana Hanžeković, dr. neurokirurgije – KBC “Sestre milosrdnice” Nikolina Sesar, radijska voditeljica Ivana Mišerić, glumica i voditeljica Doris Pinčić, novinarka i voditeljica Jelena Pajić, urednica Marija Pajić, novinarka Ana Muhar, spisateljica i kolumnistica Milana Vlaović, lifestyle blogerica Ella Dvornik, tekvandoistice Lucija i Ana Zaninović, najbolja hrvatska sprinterica Andrea Ivančević, glumica Ana Gruica Uglešić, plesačica i koreografkinja Larisa Lipovac te televizijska i radijska voditeljica Barbara Kolar.
Potporu u organizaciji događaja Ministarstvu turizma i Hrvatskoj turističkoj zajednici te veliko srce pružile su i vodeće hrvatske kompanije ACI, Atlantic Grupa, DM, Hrvatska elektroprivreda, Hrvatska pošta, Jadranski luksuzni hoteli, JANAF, Kempinski, Kraš, Lošinj Hotels & Villas, Mastercard i Podravka koje će povodom ovog događaja donirati financijska sredstva udrugama „Dar“ iz Osijeka za djecu s autizmom i zagrebački „HURID“.
HURID je nevladina udruga koja okuplja stručnjake u području rane intervencije i provodi znanstveno utemeljene programe koji doprinose dobrobiti djece rane i predškolske dobi s biološkim ili socijalnim rizikom i kvaliteti života njihovih obitelji, dok udruga DAR iz Osijeka okuplja i pomaže četrdesetero djece s dijagnozom poremećaja iz spektra autizma.
„Kreirano srcem“ zagrebačka je pretpremijera turističkih uniformi koje će Hrvatska turistička zajednica i službeno predstaviti u sklopu World Travel Marketa (WTM), globalnog događanja za industriju putovanja koje se od 5. do 7. studenoga 2018. održava u Londonu.
HURID srdačno zahvaljuje svima koji su ovaj događaj kreirali srcem!
Također, HURID zahvaljuje i donatorima jer su i materijalne pretpostavke za rad iznimno važne.

Međutim, mogućnost da se o ranoj intervenciji u djetinjstvu i potrebama djece rane dobi i njihovih obitelji čuje u javnosti je najveća dobit ovog projekta, jednostavno stoga jer je rana intervencija u djetinjstvu interdisciplinarna i međusektorska, a u Republici Hrvatskoj je tek u nastanku.
Ulaganje u rani razvoj djece je ulaganje u budućnost zajednice koje se višestruko vraća.
Zahvaljujemo svima koji su to prepoznali.