Mreža udruga za zaštitu prava djece predstavila rezultate analize i preporuke za unaprjeđenje pružanja savjetodavnih usluga djeci u nepovoljnim okolnostima i njihovim obiteljima

20. veljače 2024. godine je HURID, kao članica Mreže udruga za zaštitu prava djece koja okuplja osamnaest udruga s područja Grada Zagreba, Šibensko-kninske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Primorsko-goranske županije, sudjelovao na zagrebačkom predstavljanju rezultata analize i preporuka za unaprjeđenje pružanja savjetodavne podrške djeci u nepovoljnim okolnostima i njihovim obiteljima, a koje se pružaju u suradnji države i udruga.

Analiza je provedena u okviru projekta „Mreža suradnje za ostvarivanje dobrobiti i prava djece“ koji je financijski podržan kroz Fond za aktivno građanstvo sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova. Pored stručnjaka iz udruga koje pružaju savjetodavne usluge su u analizi sudjelovala i djeca, mladi i roditelji koji koriste usluge, kao i stručnjaci iz sustava socijalne skrbi.

Više detalja je dostupno na sljedećoj poveznici.