Nacionalni simpozij Danas za sutra – kroz intersektorsku suradnju do integriranih usluga u ranoj intervenciji u djetinjstvu

12. i 13. prosinca 2017. u Zagrebu je održan nacionalni simpozij Danas za sutra – kroz intersektorsku suradnju do integriranih usluga u ranoj intervenciji u djetinjstvu, u organizaciji Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, Pravobraniteljice za djecu, Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj te Hrvatske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu (HURID).
Pokrovitelji simpozija bili su Predsjednica Republike Hrvatske, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske, Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske​ te​ Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske​, a pokrovitelj tematskog simpozija (poster-sekcije) Grad Zagreb.
Cilj simpozija, koji je okupio više od 200 stručnjaka iz zdravstvenog, obrazovnog i socijalnog sustava te civilnog sektora, bio je stvaranje zajedničke vizije međusektorskog sustava podrške ranom razvoju djece u našoj zemlji s fokusom na najranjiviji dio populacije – djecu rane dobi s biološkim ili socijalnim rizikom za uredan razvojni ishod, kao i otvaranje dijaloga o stvaranju integriranog sustava rane podrške s donositeljima političkih odluka na nacionalnoj razini.