Obitelji usmjerena rana intervencija u djetinjstvu – edukacija za voditelje radionica za roditelje djece s teškoćama u razvoju u Osječko-baranjskoj županiji

Od 4. do 6. listopada 2017. godine je u Dječjem vrtiću Osijek održana trodnevna edukacija za voditelje radionica Rastimo zajedno Plus, u okviru trogodišnjeg programa Obitelji usmjerena rana intervencija u djetinjstvu koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Na edukaciji je sudjelovalo više od 30 stručnih suradnika i odgojitelja iz Osijeka, Đakova, Vinkovaca i Vukovara.
Radionice Rastimo zajedno Plus su evaluirani i znanstveno utemeljeni program koji je uz UNICEF-ovu podršku razvila skupina stručnjaka, od kojih su neki i HURID-ovi članovi. Voditelji edukacije su certificirani stručnjaci Rastimo zajedno Plus radionica, a diseminaciju na području Republike Hrvatske obavlja Centar za podršku roditeljstvu Rastimo zajedno iz Zagreba, s kojim je HURID zajednički utvrdio postojanje potrebe za provođenjem ove edukacije u Osječko-baranjskoj županiji koja dosad nije imala niti jednog voditelja za primjenu radionica za roditelje djece s teškoćama u razvoju Rastimo zajedno Plus.
EVALUACIJSKI IZVJEŠTAJ
20171006_092344
edukacija RZP Osijek 2017