ODOBREN PROJEKT „PODRŠKA IZAZOVNOM RODITELJSTVU ODMAH“

U okviru javnog poziva Grada Zagreba za dodjelu jednokratnih potpora iz područja zaštite zdravlja odobren je HURID-ov projekt „Podrška izazovnom roditeljstvu ODMAH“.

HURID će kroz ovaj projekt, u partnerstvu s Dječjim domom Zagreb, pružati stručnu podršku roditeljima i skrbnicima djece s razvojnim rizicima i/ili teškoćama tijekom 2019. godine, zaključno s ožujkom 2020. godine.

Planirane projektne aktivnosti su: održavanje pet iskustveno-edukativnih tematskih radionica u Dječjem domu Zagreb (teme: komunikacija tijekom hranjenja, komunikacija tijekom igre, komunikacija tijekom presvlačenja i kupanja, interaktivne igre, samostalno dijete); provedba 15 Marte Meo savjetovanja za roditelje i skrbnike djece s razvojnim rizicima i teškoćama, kao i priprema i održavanje redovitih promotivnih aktivnosti. Predviđena je i evaluacija navedenih projektnih aktivnosti.

Cilj projekta je osigurati kvalitetnije svakodnevno funkcioniranje obitelji djece s razvojnim rizicima i/ili teškoćama, pritom imajući u vidu sve specifičnosti izazovnog roditeljstva.

Srdačno zahvaljujemo Gradu Zagrebu što je prepoznao važnost ovog projekta i kroz njega podržao HURID-ovo djelovanje!