Održana radionica “Mogućnosti primjene islandskih primjera dobre prakse i metodologije u modeliranju integriranog mjesta pristupa uslugama RID u KZŽ”

18. ožujka 2024. je uživo održana cjelodnevna radionica „Mogućnosti primjene islandskih primjera dobre prakse i metodologije u modeliranju integriranog mjesta pristupa uslugama RID u KZŽ“ na kojoj je prisustvovao 41 dionik rane intervencije u djetinjstvu iz Krapinsko-zagorske županije. Radionica je provedena u okviru bilateralne inicijative „Koalicija za ranu intervenciju u djetinjstvu“ koja se provodi u partnerstvu s Gradskim uredom za obrazovanje i mlade iz Reykjavika, a financirana je iz Fonda bilateralne suradnje i podržana kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova. Naše aktivnosti podržala je Krapinsko-zagorska županija i omogućila korištenje prostora Poduzetničkog centra, dokazujući time ponovo svoj snažni interes za dobrobit djece s razvojnim rizicima i teškoćama te njihove obitelji.

Cilj radionice bio je, kroz participativni proces sa sudionicima, usuglasiti zajedničku viziju, misiju i očekivanja različitih dionika radi izrade plana uspostave jedinstvenog mjesta pristupa uslugama rane intervencije u djetinjstvu u Krapinsko-zagorskoj županiji. Rasprava je bila vrlo aktivna te su prikupljene vrijedne informacije od stručnjaka iz različitih sustava i nositelja vlasti ključne za planiranje daljnjih koraka koji će voditi uspostavi jedinstvenog mjesta pristupa uslugama u Krapinsko-zagorskoj županiji. Nakon ove radionice slijedi izrada prvog nacrta plana koji će biti podijeljen s dionicima s ciljem komentiranja i dorade.

 

#acf #acfhrvatska #acfcroatia
Active Citizens Fund Hrvatska