POSJET ISLANDSKOG PARTNERA DIONICIMA RANE INTERVENCIJE U KRAPINSKO-ZAGORSKOJ ŽUPANIJI U OKVIRU PROJEKTA „KOALICIJA ZA RANU INTERVENCIJU U DJETINJSTVU“

24. i 25. studenoga 2022. godine je, u okviru HURID-ovog projekta „Koalicija za ranu intervenciju u djetinjstvu“ koji se provodi uz podršku Fonda za aktivno građanstvo sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova, održan studijski posjet islandskog projektnog partnera dionicima rane intervencije u djetinjstvu u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Cilj posjeta bilo je izravno upoznavanje predstavnika Gradskog odjela za obrazovanje i mlade iz Reykjavika sa situacijom na terenu, odnosno s izazovima s kojima se stručnjaci u Hrvatskoj susreću prilikom pružanja usluga rane intervencije u djetinjstvu, kako bi tijekom provedbe projektnih aktivnosti mogli pružiti što kvalitetniju mentorsku i savjetodavnu podršku hrvatskim kolegama. S vama dijelimo najavu za medije te intervju s predstavnicima partnerske ustanove.

24. studenoga 2022. je organiziran obilazak i predstavljanje Kabineta rane intervencije Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice te Udruge edukacijskih rehabilitatora Krapinsko-zagorske županije. Na sastanku su sudjelovale i predstavnice Krapinsko-zagorske županije – mr. sc. Jasna Petek, zamjenica župana i gđa. Martina Gregurović Šanjug, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade te brojni drugi dionici iz različitih sustava. Nastavak studijskog posjeta održan je u Udruzi Sveta Ana Krapinsko-zagorske županije.


Drugog dana, 25. studenoga 2022. je organiziran obilazak i sastanak u Dječjem vrtiću Zvirek u Stubičkim Toplicama, na kojem je sudjelovao i gospodin Josip Beljak, načelnik općine Stubičke Toplice.

Srdačno zahvaljujemo svim domaćinima, a s vama dijelimo izvještaj o studijskom posjetu te zapisnik o dvodnevnim sastancima.