Potpisivanje ugovora s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potpisalo je u ponedjeljak, 17.7.2017. ugovore o dodjeli financijskih sredstava za provedbu prve godine trogodišnjih programa „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“ za razdoblje od 2017. do 2020. godine sa 161 udrugom (112 programa za udruge osoba s invaliditetom i 49 programa za udruge koje se bave socijalnom i humanitarnom djelatnošću), među kojima je bio i HURID. U svrhu provedbe ovih programa osigurana su sredstva u iznosu od 33.560.000,00 kuna.
Nazočne je na početku pozdravila Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, Anka Slonjšak, te je u govoru navela važnost pružanja usluga u domicilnim sredinama. Upozorila je da mreža usluga za osobe s invaliditetom nije dovoljno razvijena, a za mnoge sredine je nedostupna te kako su organizacije civilnog društva one koje mogu osigurati ovakav način pružanja usluga.
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nada Murganić je, prije svečane podjele ugovora, naglasila da su ovi ugovori rezultat dobre suradnje i međusobnog razumijevanja te da se program „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“ dijelom financira iz državnog proračuna, a dijelom iz sredstava igara na sreću.
HURID, u partnerstvu s Dječjim domom Zagreb, Centrom za socijalnu skrb Zagreb, Centrom za socijalnu skrb Đakovo i Udrugom za pomoć osobama s teškoćama u razvoju „Neven“ Đakovo, u okviru ovog programa MDOMSP-a je dobio sredstva za provedbu prve godine programa „Obitelji usmjerena rana intervencija u djetinjstvu“. Program će se provoditi na području Grada Zagreba i Osječko-baranjske županije, a inicijalna konferencija programa je najavljena za jesen 2017. godine.
Na potpisivanju ugovora su HURID-ove predstavnice bile Anamaria Tomić i Marina Šimanović.
Na kraju skupa, ispred svih nazočnih, MDOMSP-u se zahvalila gđa. Marica Mirić, dopredsjednica Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske te naglasila da se nadamo da će na red uskoro doći i pitanje sustava rane intervencije u Republici Hrvatskoj.
IMG_20170717_113801
IMG_20170717_110546
IMG_20170717_112154