Projekt „Koalicija za ranu intervenciju u djetinjstvu“ – početni sastanak s islandskim partnerom te prvi bilten

U okviru projekta „Koalicija za ranu intervenciju u djetinjstvu“, HURID je održao kick-off sastanak s predstavnicima partnerske ustanove – Gradskog odjela za obrazovanje i mlade iz Reykyavika.

Na sastanku održanom 30. rujna 2022. godine smo raspravljali i uspoređivali islandski i hrvatski sustav rane intervencije u djetinjstvu. ⛓

Islandski primjer dobre prakse očituje se u jedinstvenom i cjelovitom sustavu rane intervencije u djetinjstvu koji omogućuje praćenje djetetovog razvoja 👶 te pružanje holističkih usluga prilagođenih potrebama obitelji djece s teškoćama. 👨‍👩‍👦

Partnerska ustanova provodi brojne projekte usmjerene na inovacije u skrbi za djecu i mlade te ima snažne resurse. Uz različite projekte, provodi i projekt ”Better city for children” s ciljem osiguravanja potrebne lokalne podrške djeci i njihovim obiteljima, odnosno koordinirane suradnje stručnjaka koji pružaju usluge obiteljima. Navedeno iskustvo partnera će zasigurno doprinijeti kvalitetnijem ostvarivanju ciljeva projekta „Koalicija za ranu intervenciju u djetinjstvu“.

Također, na sastanku su dogovoreni detalji studijskog posjeta partnera ✈️ :

🔵 posjet će se održati od 23. do 26. studenoga 2022. godine,

🔵 planirana je posjeta dvjema udrugama u Krapinsko-zagorskoj županiji u svrhu upoznavanja situacije na terenu,

🔵 prema mogućnostima će se organizirati i posjeta drugim dionicima rane intervencije u djetinjstvu u Krapinsko-zagorskoj županiji.

 

Kako bismo vam pružili sve važne informacije o projektu na jednom mjestu, s vama dijelimo i prvi bilten!

Redovito pratite HURID-ovu mrežnu i Facebook stranicu za više detalja i pridružite nam se u provedbi projektnih aktivnosti!