Radionice Majka-dijete u Dječjem domu Zagreb u okviru trogodišnjeg programa Obitelji usmjerena rana intervencija u djetinjstvu

U okviru HURID-ovog trogodišnjeg programa Obitelji usmjerena rana intervencija u djetinjstvu, koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske, kontinuirano se provode radionice Majka-dijete u Dječjem domu Zagreb.

U iskustvenim radionicama sudjeluju majke i njihova djeca iz Majčinskog doma Dječjeg doma Zagreb, a cilj radionica je osnaživanje majki za preuzimanje roditeljskih odgovornosti: osnaživanje intuitivnog roditeljstva, poticanje stvaranja privrženosti, stjecanje i jačanje uvida u djetetove osobne i razvojne potrebe te načine kako ih zadovoljiti, jačanje samopouzdanja, kao i usvajanje socijalnih vještina. Evaluacijski izvještaj dostupan je ovdje.

Tijekom posljednje radionice održane u drugoj godini provedbe programa, majkama i djeci su podijeljeni prigodni paketići te je zajednički obilježen i rođendan jedne majke.