Suradnja s Dječjim vrtićem „Jabuka”

Stručnjakinje iz HURID-a, prof. emerita dr. sc. Marta Ljubešić i Monika Rosandić, mag. logopedije, održale su dvodnevnu edukaciju na temu U korak s vremenom: Zašto volimo aplikacije? u Dječjem vrtiću “Jabuka”. Sadržaj edukacije nastao je u okviru europskog projekta Let’s try ICT, na kojem je HURID jedan od partnera međunarodnog tima. U edukaciji je sudjelovalo ukupno 35 odgojiteljica te članica vrtićkog stručnog tima. Tijekom praktične radionice sudionice su se upoznale s funkcionalnostima ICT-AAC aplikacija razvijenih na hrvatskom govornom području u okviru suradnje kompetencijske mreže stručnjaka (www.ict-aac.hr/index.php/hr.).
Na radionici su predstavljene aplikacije za poticanje razvijanja predvještina čitanja i pisanja: Slovarica, Glaskalica, Pamtilica, Matematička igraonica, Domino brojalica te aplikacija E-galerija sa širokim mogućnostima uporabe.
Ove su aplikacije prije svega namijenjene djeci s teškoćama u razvoju, no zajedničkim promišljanjima potvrđeno je kako su zbog svoje atraktivnosti te mogućnosti individualizacije prilagođene širokom rasponu djece predškolske dobi, što djece s razvojnim odstupanjima što djece urednog razvoja. Vjerujemo kako je ova edukacija doprinos IT opismenjavanju odgojitelja; to je neophodno za stvaranje sigurnog ozračja za uporabu ICT alata u aktivnostima djece rane dobi, a što je jedno od obilježja igre djece u modernom vremenu u kojem živimo.
foto-lets-try-ict-3
foto-lets-try-ict-4
foto-lets-try-ict-5
foto-lets-try-ict-1
foto-lets-try-ict-2
foto-lets-try-ict-6