Tematski skup „Rana intervencija u djetinjstvu u Krapinsko-zagorskoj županiji: analiza potreba i kako dalje“

Jučer smo održali tematski skup „Rana intervencija u djetinjstvu u Krapinsko-zagorskoj županiji: analiza potreba i kako dalje“, u suorganizaciji s Krapinsko-zagorskom županijom 🤝 , na kojem je sudjelovalo 66 stručnjaka.
 
Na početku skupa održana je press konferencija 📸 na kojoj je predstavljen 🖋 sporazum o suradnji između Koalicije za ranu intervenciju u djetinjstvu (Koalicije) i Mreže djelatnika dječjih vrtića (MDDV). Sporazum o suradnji predstavlja idući korak 👣 u umrežavanju stručnjaka i pružatelja usluga rane intervenciju u djetinjstvu s ciljem osmišljavanja 🤔 novih modaliteta suradnje koji će omogućiti djeci s razvojnim rizicima i teškoćama i njihovim roditeljima pravovremenu i odgovarajuću podršku. 💗
 
U prvom dijelu tematskog skupa su predstavljeni rezultati istraživanja 🔎 potreba roditelja i djece s razvojnim rizicima i teškoćama, potreba stručnjaka različitih profila te potreba za osnaživanjem organizacija civilnog društva kao pokretača promjena 🚀 u lokalnim zajednicama. Zatim je uslijedila rasprava 🗣 o stanju rane intervencije u djetinjstvu u Krapinsko-zagorskoj županiji, na kraju koje su članovi Koalicije za ranu intervenciju u djetinjstvu i Mreže djelatnika dječjih vrtića jednoglasno usvojili 🙋‍♀️ istraživačka izvješća.
 
U drugom dijelu tematskog skupa je održan okrugli stol „Organizacije civilnog društva kao akteri promjene paradigme u ranoj intervenciji u djetinjstvu u Krapinsko-zagorskoj županiji“. Cilj okruglog stola je bio razmotriti 🤓 kako proširiti i ojačati zagovaračko djelovanje organizacija civilnog društva u području rane intervencije u djetinjstvu. Uspješno potaknuta rasprava od strane izlagačica (Martine Gregurović Šanjug, Silvije Dugorepec, Zvjezdane Novine Repovečki, Snježane Leskovar, Ivane Srebačić Lončar i Snježane Krpes), rezultirala je donošenjem zaključaka koji će se koristiti za daljnje zagovaračke aktivnosti Koalicije za ranu intervenciju u djetinjstvu i Mreže djelatnika dječjih vrtića.
 
Srdačno zahvaljujemo svim izlagačima i sudionicima te se veselimo nastavku zajedničkog djelovanja! 💐

 

Dokumenti: