Trogodišnji program Obitelji usmjerena rana intervencija u djetinjstvu: radionice Majka-dijete u Dječjem domu Zagreb

Jedna od ključnih aktivnosti HURID-ovog trogodišnjeg programa “Obitelji usmjerena rana intervencija u djetinjstvu”, koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske, su radionice Majka-dijete koje se održavaju svakog ponedjeljka u partnerskoj ustanovi Dječji dom Zagreb.

Iskustvene radionice Majka-dijete namijenjene su majkama iz Majčinskog doma Dječjeg doma Zagreb i njihovoj djeci, kako bi se maloljetne majke osnažile za preuzimanje roditeljskih odgovornosti. Specifični ciljevi radionica su osnaživanje intuitivnog roditeljstva, jačanje roditeljskih kompetencija, poticanje stvaranja privrženosti, naglašavanje važnosti i učenje vještina primjerene skrbi o djeci, jačanje samopouzdanja majki, stjecanje i jačanje uvida u djetetove osobne i razvojne potrebe te načine kako ih zadovoljiti, kao i usvajanje socijalnih vještina.
Tijekom radionice Majka-dijete održane 3. prosinca 2018., majkama i djeci su podijeljeni prigodni paketići povodom blagdana Svetog Nikole.