[UKLONIMO OBRAZOVNE NEJEDNAKOSTI] – tematska mreža „Cjeloživotno obrazovanje dostupno svima”

Pokrenuta je nova nacionalna mreža stručnjaka, znanstvenika i organizacija civilnog društva koja će istražiti obrazovne nejednakosti u Hrvatskoj, od predškolskog do visokog obrazovanja, s ciljem donošenja preporuka za njihovo otklanjanje. Izuzetno nam je drago da je HURID dio navedene mreže i vjerujemo da ćemo u iduće tri godine, koliko projekt traje, identificirati i pridonijeti smanjenju obrazovnih nejednakosti na svim razinama. Što je bitno za znati?

  • Službeni naziv projekta: Tematska mreža „Cjeloživotno obrazovanje dostupno svima”
  • U okviru rada Mreže, provest će se četiri znanstvena istraživanja o obrazovnim nejednakostima, izradit će se preporuke za oblikovanje novih javnih politika koje bi umanjile obrazovne nejednakosti i održat će se strukturirani dijalog s dionicima i nadležnim institucijama u Hrvatskoj o predloženim mjerama.
  • Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.542.852,64 kuna, od čega je 85% financirano sredstvima Europskog socijalnog fonda, a 15% sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske.
  • Projekt je započeo s provedbom 28. listopada 2020. godine i traje 36 mjeseci.

Projekt je već popraćen i u medijima (http://www.hrv.hr/vijesti/vijesti/item/22487-pokrenuta-nacionalna-tematska-mreza-cjelozivotno-obrazovanje-dostupno-svima).