Uspješno održan Peti hrvatski simpozij o ranoj intervenciji u djetinjstvu

Od 4. do 6. travnja 2019. održan je Peti hrvatski simpozij o ranoj intervenciji u djetinjstvu u Splitu, s temom Rano otkrivanje, dijagnostika i podrška kod poremećaja iz spektra autizma.

Pokrovitelji simpozija bili su: Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politikuMinistarstvo zdravstva i Grad Split.

Simpozij je organiziran u suradnji s Uredom UNICEF-a u Hrvatskoj.

Suorganizatori HURID-ovog simpozija bili su Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu, Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatsko psihološko društvo, Hrvatsko društvo za dječju i adolescentnu psihijatriju i psihoterapiju Hrvatskog liječničkog zbora te Savez udruga za autizam Hrvatske.

Simpozij je okupio 240 stručnjaka iz Hrvatske i regije, a tijekom tri dana trajanja simpozija održano je 5 plenarnih izlaganja, 36 usmenih izlaganja, 3 okrugla stola, 5 radionica te su prezentirana 23 postera.

Srdačno zahvaljujemo sudionicima, članovima programskog i organizacijskog odbora, suorganizatorima, suradnicima i pokroviteljima!

EVALUACIJSKI IZVJEŠTAJ

ZAKLJUČCI okruglog stola Rana dijagnostika i intervencija za djecu s poremećajem iz spektra autizma rane i predškolske dobi: što stručnjaci poduzimaju u različitim sektorima?